Huvudkontor, Avdelningen för verksamhetsstöd

Vill du vara med att ta nästa steg i uppbyggnaden av en ny sektion? Vi söker en projektledare med erfarenhet av arbete med digitalisering av byggprocessen till vår lokalförsörjningsenhet. Lokalförsörjningsenheten är en del av Migrationsverkets avdelning för verksamhetsstöd, där vi bland annat ansvarar för lokalförsörjnings- och hyresavtalsfrågor.

Vi erbjuder en varierande och ansvarsfull roll med många kontaktytor i en dynamisk arbetsmiljö. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att stötta Migrationsverkets verksamhet genom att skapa de bästa möjliga lokalerna för vår verksamhet. Vi är en organisation som uppmuntrar till initiativ, och där kontinuerligt lärande och ständiga förbättringar är i fokus. Du bidrar med din kompetens och dina idéer och har samtidigt möjlighet att själv utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som projektledare i lokalprojekt där du tillsammans med våra lokalstrateger arbetar med anskaffning, anpassning och avveckling av funktionella och kostnadseffektiva lokaler på de olika orter som Migrationsverket bedriver verksamhet. Vi äger inga fastigheter själva, utan hyr olika typer av lokaler såsom kontor, kundmottagningar, förvar och boenden. Du kommer att vara delaktig i tidiga skeden och vara med och ta fram behovsanalyser, som sedan sammanställs till lokalprogram och kravspecifikationer. Det handlar om både ny- och ombyggnadsprojekt samt hyresgästanpassningar. Utifrån behovsanalyserna är du även delaktig i att ta fram olika förslag på planlösningar och utformning av lokal etc. Du bidrar med din förståelse för hela byggprocessen och kring vår roll som hyresgäst. I rollen som projektledare har du projektbudgetansvar samt upprättar tidsplaner, bemannar och samordnar projektorganisationen från Migrationsverkets sida och är ansvarig för att driva projekten i mål. Du har även en aktiv roll i att hjälpa till att driva verksamhetsutveckling, bl.a. genom digitalisering av våra processer, förbättring av våra systemstöd och användning av gemensamma arbetssätt. Du är även delaktig i att optimera hyreskontraktsportföljen genom bl. a. avveckling av hyresobjekt.

Personliga kompetenser
Eftersom rollen innebär mycket samverkan och kontaktytor är det viktigt att du är samarbetsorienterad, lyhörd, kommunikativ och har lätt för att etablera och utveckla goda relationer. Du har förmåga att samordna grupper, agera som referenspunkt för andra och skapa engagemang och delaktighet. Du tar initiativ och du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Rollen kräver såväl strategisk förmåga som operativt driv. Du ser möjligheter till förbättringar, du vill utveckla och utvecklas.

Krav

 • Högskoleutbildning med inriktning byggteknik, eller annan eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms relevant för rollen.
 • Erfarenhet av arbete genom projekteringens olika skeden.
 • Minst ett par års erfarenhet av projektledning med budgetansvar.
 • Erfarenhet av arbete med entreprenadupphandlingar.
 • God kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
 • Mycket god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet.

Meriter

 • Erfarenhet av arbete med BIM och praktisk användning av systemstöd för detta.
 • Erfarenhet av arbete i tidiga skeden med lokalförsörjningsprocesser.
 • Goda kunskaper inom LOU
 • Kunskap i uppbyggnad av fastighetsinformation och informationslagring via digitala modeller.
 • Erfarenhet av att leda och utbilda andra i användning av systemstöd.

Upplysningar
Placering: Norrköping. Tjänsten har ett nationellt ansvarsområde, vilket gör att resor ingår i tjänsten.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetstider: kontorsarbetstider
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på tel 0709955888.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2018-11-26. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2018-44220
Kontakt
 • Gabriella Hedlund, 0709955888
Sista ansökningsdag 2018-12-07

Return to job vacancies