Migrationsverket, Fristående funktioner, Säkerhetsavdelningen

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Hos oss får du ett viktigt och spännande uppdrag i en myndighet som arbetar med aktuella samhällsfrågor som berör, engagerar och påverkas av vad som händer i vår omvärld.


Huvudsakliga ansvarsområden

Vi söker dig som ska ansvara för att driva den strategiska styrningen och utvecklingen av Migrationsverkets säkerhetsarbete.

Säkerhetsdirektören ansvarar för att säkerställa att myndigheten bedriver ett strategiskt och långsiktigt säkerhetsarbete samtidigt som man möjliggör, stödjer och följer upp det operativa säkerhetsarbetet ute i verksamheten.

Som säkerhetsdirektör ansvarar du för myndighetens säkerhetsfrågor inom  områdena personsäkerhet, teknisk och fysisk säkerhet, säkerhetsskydd, signalskydd, informationssäkerhet, och resesäkerhet. Du är även ansvarig för Migrationsverkets krisorganisation, krisberedskap och planering för åtgärder vid höjd beredskap.

Du har det övergripande ansvaret för att utveckla policys och riktlinjer inom säkerhetsområdet. Att kontinuerligt arbeta med att vidareutveckla arbetssätt och metoder för att mäta och säkerställa att myndigheten har rätt nivå och fokus i arbetet är en viktig del av ditt uppdrag.

Säkerhetsavdelningen består av ca 30 medarbetare som du leder genom två underställda enhetschefer. Ditt ledarskap bör präglas av öppenhet, delaktighet och engagemang.

Som Säkerhetsdirektör ingår du i myndighetsledningen och rapporterar till Migrationsverkets Generaldirektör.

Din placeringsort är Norrköping eller Stockholm. Resor till andra orter förekommer i tjänsten.

 

Ledarförmåga och personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper som krävs för att framgångsrikt kunna leda en verksamhet i förändring. Du behöver därför ha ett gediget intresse av ledarskap. Vi tror på att alla vill ta ansvar för myndighetens uppdrag och utveckling och vi behöver ett ledarskap som bygger på ett coachande förhållningssätt, tillit och helhetssyn. 

Det är viktigt att du är självständig, strategisk och handlingskraftig samt har förmåga att utveckla, organisera, prioritera och följa upp. Som ledare visar du trygghet, ett gott omdöme samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du leder genom mod, empati och tydlighet samt skapar delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till arbetsglädje, handlingskraft och effektivitet.

 

Kvalifikationer

Krav:

  • Akademisk utbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen.
  • Aktuell och gedigen chefserfarenhet med ansvar för budget, arbetsmiljö och personal.
  • Gedigen erfarenhet av säkerhetsarbete på övergripande nivå inom statlig myndighet.

 

Meriterande:

  • Erfarenhet av att leda underställda chefer.

 

Om anställningen

Placeringsort är Norrköping eller Stockholm.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning kan tillämpas).

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att föregå beslut om anställning (varför det är krav på svenskt medborgarskap). Tjänsten kan innebära krigsplacering vid Migrationsverket vid höjd beredskap och krig.

 


Om rekryteringsprocessen
Har du frågor, kontakta gärna vår konsult på ProAstri, Agneta Värmon, 0707-32 55 00.

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 27 maj via vårt rekryteringssystem Varbi. Tester kan komma att användas i processen.

Välkommen till oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-6738
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb