Migrationsverket, Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Projektledare, Norrköping

Har du flera års yrkeserfarenhet av projektledning inom IT eller digitalisering? Just nu söker vi projektledare till Sektionen för myndighetsutveckling med placering på Projektresursenheten eller Enheten för internationellt utvecklingsarbete på Migrationsverket.

Du kan utgå från något av våra kontor i Sundbyberg, Norrköping, eller Göteborg. Vi har väl utvecklade arbetssätt för distansarbete.

Hur ser din framtida arbetsplats ut?

Projektresursenheten är Projekten oftast IT-relaterade, som till exempel systemutvecklings- eller infrastrukturprojekt, men med fokus på verksamhetsutveckling.

Enheten för internationellt utvecklingssamarbete driver internationella projekt och förstudier samt deltar i internationella samarbeten av olika slag, ofta i samarbete med andra delar av Migrationsverket. Enheten bistår även regeringen inom ramen för utvecklingssamarbetet på migrationsområdet och delta i internationell verksamhet med huvudsakligt syfte att stärka ursprungs-, transit- och destinationsländers kapacitet på migrationsområdet.

Båda enheterna  jobbar tätt tillsammans inom sektionen och det kan förekomma uppdrag på båda enheterna oavsett organisatorisk tillhörighet.

Hos oss kommer du tillhöra ett prestigelöst och stöttande gäng med en god sammanhållning. Vi är en blandad grupp med olika personligheter och erfarenheter vilket vi ser är en nyckel till framgång då variationen på projekt är stor. 

Vad gör en projektledare?

Som projektledare ansvarar du för att leda projekt och uppdrag med fokus på utveckling av verksamhetsprocesser. Du ansvarar för att metoder följs samt att de aktiviteter som krävs i projektledningsprocessen genomförs.

En del av din roll som projektledare innebär även ett mentorskap där du fungerar som ett specialiststöd i just projektledning mot andra enheter. Du leder projektgruppen mot uppsatta projektmål och har kontroll över att projektets tidplan, budget och förväntade resultat uppnås samt rapporterar till beställare och styrgrupp.

I vissa fall förekommer det även arbete i uppdragsform, utredningar och rapporter.

Vem är du?

Som projektledare leder och motiverar du andra och skapar de möjligheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och skapar engagemang och delaktighet. Du behöver vara självgående på det vis att du tar ansvar för dina uppgifter och själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har även lätt för att skapa och underhålla relationer samt lätt för att samarbeta med andra.

Vi söker dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade från tidigare erfarenheter som arbetsgivaren bedömer lämplig för befattningen.
  • Flera års arbetslivserfarenhet av projektledning inom IT/digitalisering och eller internationellt utvecklingsarbete.
  • Erfarenhet av projektledning mot agila utvecklingsteam.
  • Flera års erfarenhet och kunskap av projektstyrningsmodeller som XLPM, PROPS, PPS eller motsvarande.
  • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten kräver svenskt medborgarskap då vissa av projekten kräver godkänd lämplighetsprövning vid Migrationsverkets säkerhetsavdelning. 

 Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att författa välskrivna och tydliga rapporter till styrgrupper och andra typer av mottagare
  • Erfarenhet av arbete i projekt med inslag av upphandling
  • Erfarenhet av internationellt arbete inom IT-området
  • Certifiering inom projektledning enligt extern standard (ex. PMI, IPMA nivå A-C)

Upplysningar

Placeringsort: Sundbyberg, Norrköping eller Göteborg.
Tjänsten: Tillsvidareanställning (provanställning kan komma att tillämpas).
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer?

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen eller om rollen och enheten är du välkommen att kontakta rekryterande enhetschef, Sverker Spaak, 010 – 485 42 14

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 11 juni. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Norrköping, Stockholm
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-8810
Kontakt
  • Sverker Spaak, 010-4854214
Publicerat 2023-06-13
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tilbage til Ledige stillinger