Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region nord

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker migrationshandläggare till mottagnings-tillstånds- och asylprövningsenheterna i Boden. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Vi erbjuder ett jobb som är viktigt på riktigt
Det händer mycket i vår omvärld och många människor söker sig till Sverige. Vi har därför behov av att stärka upp vår verksamhet med fler medarbetare som kan hjälpa till i de delar av verksamheten där behovet för tillfället är som störst. Vår verksamhet är stor och över tid kan det finnas behov av din kompetens även inom andra ärendeslag, utvecklingsmöjligheterna är således många. Oavsett var i verksamheten du kommer att arbeta så har du en betydelsefull roll i att bidra till genomförandet av vårt viktiga samhällsuppdrag. Ditt jobb hos oss är viktigt på riktigt.

Vad gör en migrationshandläggare?
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Möjlighet till distansarbete finns, i överenskommelse med chef, upp till 49% av arbetstiden.

Vem är du?
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, samt visar omdöme under tidspress.  Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planerande och agerande. Du har mod att agera efter din egen övertygelse. Vidare så förstår du komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna, samt kan fatta snabba beslut trots begränsad information och agera utifrån dessa.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets -och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

  • Akademisk utbildning om minst 120hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen aktuell och relevant erfarenhet
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service och professionellt bemötande
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har

  • Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
  • Aktuell erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
  • Handläggningsvana

Observera att arbete på mottagningsenheten kräver B-körkort

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning samt vikariat
Arbetstider: Kontorsarbetstid, möjlighet till distansarbete finns
Placering: Boden

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner här.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 4 juni. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 9
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Boden
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-8250
Kontakt
  • Anna Gunnelbrand, 010-4858187
  • Jonas Carlenius, 010-4851899
  • Susanne Fahlgren, 010-4851150
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb