Migrationsverket, Operativ verksamhet, Nationella operativa avdelningen

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker en lokalförvaltningschef tillika enhetschef till Lokalförsörjningssektionen i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt spännande, varierat och ansvarsfullt arbetsliv.

Vi erbjuder dig
Som enhets-, och lokalförvaltningschef så leder du förvaltningen och utvecklingen av vårat lokalbestånd i nära samarbete med kärnverksamheten inom myndigheten och övriga enheter inom lokalförsörjningssektionen. Vi erbjuder ett föränderligt och dynamiskt arbete då vi kontinuerligt har ett föränderligt lokalbehov inom våra olika lokaltyper som kontor, tillfälliga bostäder samt förvar.

Lokalförsörjningssektionen är en sektion med ca 110 medarbetare fördelat på 7 st enheter placerade över landet men har vårt huvudsäte på myndighetens huvudkontor i Norrköping. sektionen ansvarar för Migrationsverkets lokaler i Sverige. Vi är inne i en spännande utvecklingsfas, vi driver idag ett antal större spännande förändrings och effektiviseringsprojekt som kommer att påverka hela Migrationsverkets lokalförsörjning och förvaltning

Det här gör du hos oss
Du ansvarar för att leda förvaltning och utveckling av våra lokaler som bl.a. omfattar huvudkontoret i Norrköping samt övriga lokaler ute i landet från Malmö i söder upp till Boden i norr. Enheten är en viktig partner till myndighetens kärnverksamhet, då vi kontinuerligt behöver anpassa vårat lokalbestånd för att säkerställa myndighetens förändrade verksamhetsbehov.  
Ditt uppdrag blir att stötta och leda din personal i deras dagliga arbete och utveckling. Det innebär att du bygger team, delegerar ansvar, leder mot mål, inspirerar och coachar och ser till att det finns en god struktur för arbetet.  Du driver både strategiska och operativa frågor och ingår i sektionens ledningsgrupp. Enheten har många samarbeten internt och externt. 

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i din roll:

• Leda och utveckla enhetens arbete
• Personalansvar för 12-15 medarbetare med olika profiler som fastighetsförvaltare, fastighetssystemansvarig, lokalhandläggare, ekonom m.fl.
• Budgetering, prognoser och löpande ekonomisk uppföljning
• Nyckeltalsuppföljning för att säkerställa effektivt lokalutnyttjande
• Vara drivande i sektionens fortsatta digitalisering och implementering av vårt fastighetssystem
• Hållbarhets- och miljöfrågor inom ansvarsområdet
• Säkerställa en god avtalsförvaltning inom ansvarsområdet

Krav
• utbildning inom byggnadsingenjör, fastighetsförvaltare eller har annan relevant kompetens förvärvat på annat sätt  och mångårig erfarenhet från fastighets- och byggbranschen.
• har flera års erfarenhet av att arbeta i en ledande roll med att förvalta och utveckla lokalbestånd
• kunskap och erfarenhet av modern avtalsförvaltning 
• minst tre års erfarenhet av arbete med digitalisering av lokalförvaltningens administration
• erfarenhet av implementeringsarbetet inom fastighetssystem 

Meriterande:
• Erfarenhet av relevant arbete inom statlig myndighet  

 

Personliga kompetenser: 
Som person är du strukturerad, lösningsorienterad, nytänkande och analytisk. Du har lätt för att se helhetsbilden och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Då arbetet innebär att du har många samarbeten såväl inom organisationen som utanför med leverantörer och samarbetspartners, är det viktigt att du är skicklig på och tycker om att samarbeta, kommunicera och bygga professionella relationer. Eftersom Migrationsverket är en myndighet med en offentlig och komplex verksamhet behöver du ha ett mycket gott omdöme och vara kvalitetsmedveten.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping alt enligt överenskommelse 
Tillträde för befattningen: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till 
rahel.tekie.abraham@migrationsverket.se . Om du har frågor om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du sektionschef, Magnus Hansson, 010-485 45 63 alt-mail magnus.hansson@migrationsverket.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 2023-06-09 Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-8746
Kontakt
  • Magnus Hansson, 010-4854563
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb