Migrationsverket, Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Det är mycket på gång hos oss!

Migrationsverkets digitalisering innebär att vi formar om myndighetens it-miljö från grunden. Just nu pågår bl.a. arbete med att göra om hela dokumenthanteringen. Vi ska gå från det fysiska dokumentet till strukturerad och digitaliserad information. Det här kommer vi göra genom att införa en ny ärendemodell och en plattform för diarieföring. Ett viktigt arbete som kommer påverka all verksamhet. Tillsammans skapar vi riktig digitalisering!

Teamen på Migrationsverket som du kommer bli en del av arbetar med digitaliserad information – eller som vi säger ”Migrationsverkets ryggrad”. Information löper genom all verksamhet och utan den står myndigheten still. För att våra resterande team ska ha möjlighet att ta stora steg i modernisering och automatisering krävs det strukturerad och digitaliserad information i grunden. Detta är kärnuppgiften för teamen.

Vi söker dig som med din gedigna erfarenhet vill vara med och påverka och bidra till samhällsnyttan. Du kan förvänta dig ett givande arbete i en omfattande, varierande och verksamhetsnära it-miljö.

I denna roll kommer du att:

  • vägleda inför och under förändringsuppdrag
  • säkerställa att förändringar linjerar med verksamhetens behov och Migrationsverkets målbild för IT-arkitektur
  • ansvara för att ge förutsättningar för team och medarbetare
  • leverera lösningar som linjerar med verksamhetens behov i samklang med den arkitekturella målbilden
  • vara med och utforma myndighetens framtida arkitektur för våra interna lösningar

Hos oss arbetar du tillsammans med de närmsta utvecklingsteamen och arkitektkollegor. Migrationsverket har en arkitekturfunktion som omfattar mjukvaruarkitekter, lösningsarkitekter och verksamhetsarkitekter. Utöver arkitektkollegorna samverkar du även med projektledare, produktansvarig, systemutvecklare, testare, drifttekniker, sektionschefer, kansli, controllers, etc. Dina kontaktytor är många och det nätverk som du kommer att bygga upp är stort. Gemenskap är något vi värdesätter högt och vi bidrar till bra arbetsklimat där vi lär av varandra, värdesätter varandras olikheter och har en tillåtande kultur.

Här kan du höra medarbetare dela sin upplevelse av att arbeta på Migrationsverket.

Du är trygg och stabil och har förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du anpassar dig till situationen och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Vidare är du kommunikativ och lätt att samarbeta med. Du leder gärna andra vid behov och säkerställer att vi på ett effektivt sätt når våra gemensamma mål i tid. Du är också bra på att planera och organisera ditt arbete och har förmågan att prioritera rätt saker.

Du som går in i rollen som IT-arkitekt behöver ha:

  • akademisk utbildning inom it/datavetenskap eller en annan utbildning i kombination med för rollen relevant arbetslivserfarenhet
  • förståelse för lösningsdesign, antingen via rollen som senior utvecklare, IT-arkitekt eller Tech Lead med hög involvering i dessa frågor
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, eftersom du behöver kunna ta del av och delge komplex information på dessa språk
  • svenskt medborgarskap, eftersom tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Det är toppen om du även har erfarenhet av ledarskap i någon form.

Några av fördelarna med att arbeta på Migrationsverket är möjligheten att påverka och förändra. Vi erbjuder en lärande miljö och bra balans mellan arbete och fritid. Friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt ersättning upp till 90 % av lönen vid föräldraledighet är några av våra fina förmåner.

Läs mer om våra förmåner här.

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Det finns goda möjligheter till distansarbete och vi har flexibla kontorsarbetstider. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du frågor om rollen eller aktuell enhet kontakta rekryterande chef Görgen Sävhammar på gorgen.savhammar@migrationsverket.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-5486
Kontakt
  • Görgen Sävhammar, 010-2037581
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tilbage til Ledige stillinger