Migrationsverket, Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Till vår enhet med plattforms- och utvecklingsteam söker vi en erfaren IT-Arkitekt. Våra utvecklingsteam ansvarar för att utveckla en plattform och miljö för bland annat diariehantering. Vi strävar mot moderna arbetssätt med fokus på automatisering, löskopplad och eventbaserad arkitektur och vi går nu mot en ny, modern, cloud native plattform baserat på Kubernetes och Docker. Vi söker dig som kan hjälpa oss på den resan!

Som lösningsarkitekt kommer du arbeta tätt ihop med utvecklingsteam inom domänen digitaliserad information och dokumenthantering samt ingå i arkitektteam för övergripande samarbete med andra IT-arkitekter. För att du ska trivas hos oss tror vi att du har en ödmjuk inställning till allas kompetens och att du är en engagerad och prestigelös lagspelare.

Som kollega till oss och medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en föränderlig miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du inför och under förändringsuppdrag säkerställer en målarkitektur som möter verksamhetens behov och som linjerar med Migrationsverkets målbild för IT-arkitektur. Arbetet innebär löpande arkitekturstöd under pågående utveckling men också genomförande av analyser och framtagande av utlåtanden som stöd inför verksamhetens beslut om investeringar i och förändringar av IT-stöd.

Som lösningsarkitekt ansvarar du för att vara delaktig i arbetet med Migrationsverkets arkitekturregister och bidra med bl. a. arkitekturbeskrivningar, principer och referensarkitekturer. Rollen innefattar även att föreslå förbättringar kring Migrationsverkets arkitekturriktlinjer, principer och arbetssätt samt att delta och bidra till innovationsarbetet. Arbetet kräver en förmåga att omsätta verksamhetsarkitekturen till hållbara tekniska lösningar.

I arbetsuppgifterna ingår även omvärldsbevakning och deltagande i så väl nationella som internationella forum.

Personliga kompetenser

Som person är du engagerad och gillar att samarbeta med andra. Du leder, motiverar och gör det som krävs för att effektiv nå gemensamma mål. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du anstränger dig för att leverera bra lösningar som tillgodoser målgruppens behov. Du har förmågan att självgående strukturera ditt vardagliga jobb. Du är handlingskraftig och vågar ta initiativ.

Krav

 • Du har högskoleutbildning inom IT-området alternativt annan utbildning i kombination med kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet
 • Du har flera års erfarenhet av att ha arbetat med it-arkitekturarbete i form av arkitekturmetoder, verktyg och processer
 • Du har erfarenhet av modellering, exempelvis i modelleringsspråk som Archimate, UML
 • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter

 • Certifieringar eller utbildningar inom arkitekturområdet, exempelvis TOGAF, DFK-CIA
 • Erfarenhet av arbete med micro service-arkitektur
 • Erfarenhet av modellering med Sparx EA
 • Erfarenhet från olika roller inom utveckling av IT-stöd, gärna senior erfarenhet
 • Goda kunskaper om grundläggande it-komponenter för infrastruktur och applikation
 • Erfarenhet av att hålla presentationer och att leda arbetsmöten
 • Erfarenhet från arbete inom en större organisation eller myndighet

Upplysningar
Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Anställningsort är Norrköping, men arbete på distans är möjligt.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan 
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2021-10-03. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-17252
Kontakt
 • Görgen Sävhammar, 010-2037581
Publicerat 2021-09-03
Sista ansökningsdag 2021-10-03

Tilbage til Ledige stillinger