Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region nord

Vi söker migrationshandläggare till Asylprövningsenheten/Migrationsverkets nationella jour på Arlanda flygplats. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Asylprövningsenheten på Arlanda har i uppdrag att bemanna Migrationsverkets nationella jour. Utanför kontorsarbetstid tar vi ställning till handläggningsåtgärder  och prövar ärenden , i alla vid Migrationsverket förekommande ärendeslag som inte kan anstå till nästkommande arbetsdag. Den nationella jouren bevakar också myndighetens nationella jourtelefon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Hos Asylprövningsenheten och den nationella jouren på Arlanda arbetar du i en omväxlande och lärorik miljö

Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Eftersom verksamheten pågår dygnet runt arbetar vi på ett treskiftsschema som innebär dag-, kväll- och nattpass och som roterar på enhetens samtliga handläggare. Andelen nattpass i förhållande till övriga pass är få.

Under arbetstid som är schemalagd till kontorsarbetstid vardagar, vilket utgör en stor del av schemat, arbetar du omväxlande som handläggare i asylprövning och i den nationella jouren.

Personliga kompetenser
Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. påminner och följer upp. Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Krav

 • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
 • Kunskap inom samt erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
 • Erfarenhet av arbete med krav på god service
 • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Svenskt medborgarskap

Meriter

 • Erfarenhet av arbete inom prövningsverksamheten på Migrationsverket
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter
 • Erfarenhet av professionellt bemötande
 • Utredningsvana

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer föregå beslut om anställning varför krav på svenskt medborgarskap ställs på denna tjänst.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Schemalagd arbetstid. Eftersom verksamheten pågår dygnet runt arbetar vi på ett treskiftsschema som innebär dag-, kvälls- och nattpass och som roterar på enhetens samtliga beslutsfattare.
Vi tillämpar individuell lönesättning och utöver grundlönen och OB-tillägg tillkommer ytterligare lönetillägg vid schemalagd arbetstid.
Placering: Arlanda
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 28 april 2021. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100*%
Ort Arlanda flygplats
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-8091
Kontakt
 • Hugo Kihlstedt, 010-485 38 48
Publicerat 2021-04-14
Sista ansökningsdag 2021-04-28

Tilbage til Ledige stillinger