Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region väst

Vi söker enhetschefer till region Väst med placering i Göteborg och Mölndal. Hos oss får du ett viktigt uppdrag där du arbetar med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld.

Det här är ett chefsuppdrag för dig som har erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring med goda resultat. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en verksamhet präglad av förändring och kontinuerlig utveckling där ditt bidrag blir mycket viktigt.  

Region Väst på Migrationsverket är en av tre regioner i Migrationsverkets nya organisation från 1 januari 2021. Regionen omfattar Västra Götalands län, Hallands, län, Örebros län och Värmlands län och består av fem sektioner samt ett kansli. Det är 784 medarbetare anställda i regionen idag. Inom regionen handläggs samtliga typer av myndighetens ärendeslag. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för att leda verksamheten vid din enhet där måluppfyllelse, en god arbetsmiljö samt utveckling genom ständiga förbättringar prioriteras högt. Som ledare skapar du förutsättningar för ett utvecklande och positivt arbetsklimat som ger förutsättningar för medarbetare att utvecklas i sina roller och genomföra sina uppdrag på bästa sätt. Du tar tillvara på, och stärker den drivkraft, som finns hos medarbetarna och genom delaktighet, engagemang och fokus på våra sökande. Du bidrar till kontinuerlig utveckling av verksamheten utifrån enhetens och regionens helhetsperspektiv. Som enhetschef ansvarar du för personal, budget och arbetsmiljö på den egna enheten.

 

Personliga kompetenser


Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper om krävs för att framgångsrikt klara att leda en verksamhet i förändring. Vi söker därför dig som är trygg i ditt ledarskap, har en god ledarskapsförmåga och som kan coacha, motivera och utveckla dina medarbetare.  Du är mål- och resultatorienterad och visar handlingskraft när det gäller att driva frågor framåt. Du har förmåga att strukturera verksamhetens arbete på ett effektivt sätt och har en god analytisk förmåga. Du agerar med helhetssyn och har förmåga att leda en verksamhet i förändring. Du visar ett gott omdöme, har god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av god service och bemötande. Du leder genom mod, empati och tydlighet.

 

Kvalifikationer

Krav:

  • Akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för befattningen eller annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet.
  • Chefserfarenhet med ansvar för budget, medarbetare och arbetsmiljö.
  • Erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet.
  • Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
  • Erfarenhet av tillitsbaserat ledarskap inom Migrationsverket med god kännedom om vårt uppdrag.

 

Upplysningar
Anställningsform: tillsvidareanställning (provanställning kan bli aktuellt).
Arbetstid: kontorsarbetstider.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Göteborg och Mölndal.
Tillträde för befattningen: så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

 

Om rekryteringsprocessen
Om du har frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta gärna Linda Alouani Josephson, HR-specialist, tel. 010-203 47 18. Har du frågor kring chefsuppdraget kontakta Kristofer Skånmyr, sektionschef, tel. 010-485 0814.

 

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem Varbi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 210601
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-9297
Kontakt
  • Kristofer Skånmyr, 010-4850814
  • Linda Alouani Josephson, 010-2034718
Publicerat 2021-04-30
Sista ansökningsdag 2021-05-14

Tilbage til Ledige stillinger