Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vill du utveckla byggstenarna för vår nya arkitektur? Vårt team som ansvarar för Migrationsverkets eventstreamingplattform söker nu fler kollegor! Vi strävar mot moderna arbetssätt med fokus på automatisering och vi går nu mot en ny arkitektur baserat på en eventstreamingplattform. Om du vill delta i att driva Migrationsverkets arkitekturella förflyttning genom att utveckla tekniska grunden som alla våra utvecklingsteam ska stå på, då är det här teamet för dig!

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en föränderlig miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Migrationsverket genomgår en arkitekturell förflyttning, från större och databasintegrerade system till en arkitektur som istället avspeglar verksamhetens domäner och värdeströmmar. Arkitektur och system blir därmed uppdelade utefter de olika domänerna och olika system och tjänster samverkar i en löst kopplad arkitektur med hjälp av händelser och en gemensam informationsarkitektur. En av de viktiga byggstenarna i denna arkitektur är vår eventplattform.
Som utvecklare i detta team kommer du vara med och driva övergången till vår nya arkitektur, genom att ta ett helhetsansvar för vår eventplattform som blir själva motorvägen för allt informationsflöde i den löst kopplade arkitekturen.
I våra team värdesätts gemenskapen högt och här bidrar vi till bra arbetsklimat där vi lär av varandra, värdesätter varandras olikheter och har en tillåtande kultur.

Du kommer att tillsammans med dina nya kollegor att:
• att utveckla mönster och utvecklingsmetoder som hjälper andra team att enklare och snabbare bedriva sin utveckling
• stödja andra team med expertkunskap om eventstreaming
• ha kontakt och samarbeta med teamets målgrupper, förvaltning samt drift- och supportorganisation

Vi eftersträvar att arbeta med ständiga förbättringar i både arbetssätt och utveckling av våra produkter, här har du stora möjligheter att ta plats och vara med att påverka. Du kommer befinna dig på en arbetsplats där samhällsutmaningar utspelar sig och där du bidrar till att lösa dem.

Personliga kompetenser
Som person är du engagerad och gillar att samarbeta med andra. Du anstränger dig för att leverera bra lösningar som tillgodoser målgruppens behov. Du har förmågan att självgående strukturera ditt vardagliga jobb. Du är handlingskraftig och vågar ta initiativ.

Krav
• Minst 5 års erfarenhet av systemutveckling
• Erfarenhet av eventplattformar såsom Kafka, RabbitMQ eller motsvarande
• Relevant eftergymnasial utbildning som exempelvis KY-, högskole- eller universitetsstudier eller motsvarande kunskaper inhämtade från relevant erfarenhet
• Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter
• Erfarenhet av moderna javabaserade ramverk
• Erfarenhet av containerplattformar (Kubernetes/Docker)
• Erfarenhet av DevOps, CI/CD och agila metoder

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstider: kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Enligt överenskommelse

Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 30 november 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2020- 25491
Kontakt
  • Jonas Elmqvist, 010-485 3071
Publicerat 2020-09-21
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Tilbage til Ledige stillinger