Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Är du en erfaren systemutvecklare och drivs av att göra andra utvecklares vardag enklare? Våra möjliggörande utvecklingsteam har ansvar att utveckla den bästa upplevelsen och plattformen för att övriga utvecklingsteam ska få en bättre vardag. Vi strävar mot moderna arbetssätt med fokus på automatisering och vi går nu mot en ny, modern, cloud native plattform baserat på Kubernetes och Docker.  Vi söker nu utvecklare som kan hjälpa oss på den resan. Exempel på områden som våra team ansvarar för är dokumenthantering, identitets- och behörighetshantering, biometri, e-tjänsteplattform, utveckling av containerplattform, utvecklingsverktyg m.m.
Vi eftersträvar att arbeta med ständiga förbättringar i både arbetssätt och utveckling av våra produkter, här har du stora möjligheter att ta plats och vara med att påverka. Du kommer befinna dig på en arbetsplats där samhällsutmaningar utspelar sig och där du bidrar till att lösa dem.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en föränderlig miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemutvecklare välkomnas du av ett tvärfunktionellt möjliggörande team som arbetar tätt tillsammans med övriga utvecklingsteam som använder teamets produkter och lösningar. Vi värdesätter att teamen har hög grad av självbestämmande, kan arbeta med moderna tekniker och arbetssätt och leverera kontinuerligt värde till våra användare. I våra team värdesätts gemenskapen högt och här bidrar vi till bra arbetsklimat där vi lär av varandra, värdesätter varandras olikheter och har en tillåtande kultur.

Du kommer att tillsammans med dina nya kollegor att:
•ta fram verktyg, tekniker och ramverk som gör både deras och din vardag enklare, effektivare och roligare
•skapa tekniska förutsättningar för att kunna genomföra kontinuerliga leveranser
•testa dina och andras lösningar som en naturlig del i systemutvecklingsprocessen
•ha kontakt och samarbeta med teamets målgrupper, förvaltning samt drift- och supportorganisation

Personliga kompetenser
Som person är du engagerad och gillar att samarbeta med andra. Du anstränger dig för att leverera bra lösningar som tillgodoser målgruppens behov. Du har förmågan att självgående strukturera ditt vardagliga jobb. Du är handlingskraftig och vågar ta initiativ.

Krav
•Minst 5 års erfarenhet av systemutveckling
•Erfarenhet av containerplattformar (Kubernetes/Docker)
•Relevant eftergymnasial utbildning som exempelvis KY-, högskole- eller universitetsstudier eller motsvarande kunskaper inhämtade från relevant erfarenhet
•Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter
•Erfarenhet av moderna javabaserade ramverk
•Erfarenhet av utveckling i microtjänstmiljöer
•Kunskaper om plattformsprodukter och utvecklingsverktyg
•Erfarenhet av DevOps, CI/CD och agila metoder

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstider: kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Enligt överrenskommelse

Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 30 november 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2020- 25490
Kontakt
  • Jonas Elmqvist, 010-485 3071
Publicerat 2020-09-01
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Tilbage til Ledige stillinger