Fristående funktioner, Funktionen för säkerhet

Har du specialistkunskap inom informationssäkerhet? Vid Funktionen för säkerhet, som ansvarar för säkerhetsfrågor vid Migrationsverket, arbetar specialister inom säkerhetsskydd, informationssäkerhet, personsäkerhet, krisberedskap och civilt försvar, fysisk och teknisk säkerhet samt övriga säkerhetsfrågor.

Funktionen för säkerhet befinner sig i en utvecklingsfas och vi söker nu dig som vill bidra till att ytterligare utveckla och expandera vårt arbete med informationssäkerhet. Vi erbjuder ett varierande, stimulerande och ansvarsfullt arbete med stor möjlighet till personlig utveckling. Rollen innebär många externa kontakter och har internationella kopplingar. Du kommer att arbeta i en miljö med komplexa hotbilder, IT-miljöer och tekniska system med höga krav på säkerhet och tillgänglighet samt projekt som har stor påverkan på Migrationsverkets verksamhet och vår samverkan med andra myndigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som informationssäkerhetsexpert kommer du att ingå i funktionsområdet Informationssäkerhet. Din uppgift blir att tillsammans med övriga medarbetare bidra till att på ett strukturerat sätt säkerställa och kontinuerligt vidareutveckla myndighetens arbete med informationssäkerhet. I arbetet ingår ett omfattande internt samarbete, bland annat i tvärfunktionella grupper, liksom extern samverkan med andra myndigheter och organisationer. Du verkar för ökad kunskap och ett ökat informationssäkerhetsmedvetande inom myndigheten.

Du deltar i vidareutvecklingen av styrdokument inom området och utvecklar och tillämpar rutiner för uppföljning och kontroll av informationssäkerheten. Du bidrar till att utveckla metoder för att identifiera skyddsvärden och göra riskanalyser samt att arbeta med generella samt specifika riskanalyser inom informationssäkerhetsområdet. I rollen ingår även att handlägga informationssäkerhetsincidenter och bistå med omvärldsbevakning inom området. Vidare kommer du även att bidra med dina specialistkunskaper som deltagare i projekt som bedrivs inom och utanför myndigheten.

Personliga kompetenser

Du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor. Du är lyhörd, kommunikativ och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Det är viktigt att du har förmågan att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och kan justera ditt agerande utifrån det. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt justera ditt synsätt och förhållningssätt – se möjligheterna i förändringar. Vidare styrs du av etik och av väl grundade och tydliga värderingar i avgörande situationer i arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

 • Akademisk utbildning inom datateknik, juridik, riskhantering eller annan utbildning i kombination med erfarenhet från kvalificerat arbete inom informationssäkerhetsområdet i större organisationer.
 • Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och riskhantering.
 • Erfarenhet av framtagande av styrdokument och uppföljning av verksamheter, t.ex. inom ramen för ledningssystem.
 • Erfarenhet av informationssäkerhetsstandarder exempelvis ISO27000, av lagkrav exempelvis inom dataskydd, av compliancefrågor samt av avtalsutformning på informationssäkerhetsområdet.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

 • Certifiering inom informationssäkerhetsområdet exempelvis CISSP, CISM, CIAO eller motsvarande.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete inom styrning av informationssäkerhet.
 • Utbildning inom signalskydd.
 • Kunskaper inom säkerhetsskyddsområdet.

Upplysningar

 • Placering: Stockholm eller Norrköping
 • Tillträde: snarast efter överenskommelse
 • Anställningsform: tillsvidaretjänst med inledande provanställning sex månader
 • Arbetstider: kontorsarbetstider, förtroendearbetstid enligt överenskommelse.
 • Vi tillämpar individuell lönesättning.
 • Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Therese Naess, Funktionen för säkerhet, 010-2035208 alt. therese.naess@migrationsverket.se

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 2 mars 2020.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående enligt ök.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2020-4012
Kontakt
 • Therese Naess, 010-2035208
Publicerat 2020-02-11
Sista ansökningsdag 2020-03-02

Tilbage til Ledige stillinger