Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Har du arbetat eller pluggat några år inom systemutveckling och är redo för nästa utmaning? Vill du arbeta med modern teknik och utveckla system som gör skillnad för människor på riktigt? Vi söker nu flera engagerade utvecklare till våra systemutvecklingsteam i Norrköping.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemutvecklare ingår du i ett team bestående av olika kompetenser i syfte att ta fram bästa möjliga lösningar tillsammans med den operativa verksamheten för att tillgodose våra olika målgruppers behov. Tillsammans med ditt tvärfunktionella team har du ett end-to-end ansvar, vilket innebär att kontinuerligt diskutera olika problemområden samt att utvärdera dina egna och andras idéer. Dina primära arbetsuppgifter är att:

 • arbeta aktivt vid framtagning och implementation av lösningar tillsammans med kollegor och den operativa verksamheten
 • skapa tekniska förutsättningar för att kunna genomföra kontinuerliga leveranser
 • testa dina och andras lösningar som en naturlig del i systemutvecklingsprocessen
 • ha kontakt och samarbeta med teamets målgrupper, förvaltning samt drift- och supportorganisation

Vi eftersträvar att arbeta med ständiga förbättringar i både arbetssätt och utveckling av våra produkter, här har du stora möjligheter att ta plats och vara med att påverka. Du kommer befinna dig på en arbetsplats där samhällsutmaningar utspelar sig och där du bidrar till att lösa dem.

Personliga kompetenser

Som person är du en lagspelare som har intresse och vilja att hjälpa andra. Du är nyfiken på våra slutanvändare och anstränger dig för att leverera bra lösningar som tillgodoser målgruppens behov. Du har förmågan att självständigt strukturera ditt vardagliga jobb och synka med dina teamkompisar. Du gillar också att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat.

Krav

 • Relevant eftergymnasial utbildning som exempelvis KY-, högskole- eller universitetsstudier eller motsvarande kunskaper inhämtade från relevant erfarenhet
 • Erfarenhet av objektorienterad analys/design/programmering, gärna inom Java
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras

Meriter

 • Erfarenhet av HTML, CSS och/eller JavaScript
 • Kunskap om Java Enterprise Edition (Java EE)
 • Kunskap inom SQL och databaser

Om Migrationsverket

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter. Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan och för oss är det viktigt att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-08-11. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 331-2019-24503
Kontakt
 • Anna Åberg, Enhetschef, anna.aberg@migrationsverket.se
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Tilbage til Ledige stillinger