Huvudkontor, Planeringsavdelningen

Planeringsavdelningens uppdrag är att samla och stärka myndighetens långsiktiga planering, uppföljning och analys avseende ekonomi- och verksamhetsstyrning. Som ett led i detta har vi nu samlat våra statistikfunktioner till en gemensam enhet inom planeringsavdelningen. Nu söker vi en enhetschef till enheten för statistik och visualisering som ansvarar för myndighetens samlade statistik. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Norrköping eller enligt överenskommelse. Arbetet som enhetschef kräver att du arbetar på plats i Norrköping flera dagar i veckan.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att ansvara för arbetet med att förvalta, kvalitetssäkra, analysera och tillgängliggöra myndighetens samlade statistik på ett behovsanpassat sätt. Ansvaret omfattar att genom stöd till övriga planeringsavdelningen bidra till att utveckla myndighetens uppföljning och rapportering av resultatindikatorer för ekonomi- och verksamhetsstyrning på ett enhetligt sätt. Du kommer också ha ett nära samarbete med vår digitaliserings- och utvecklingsavdelning, dels genom ditt ansvar för att kravställa och följa upp IT-stöd kopplat till Business Intelligence, och dels genom att statistiken utgör väsentligt underlag för arbetet med utveckling och effektivisering av våra handläggningsprocesser.

Som enhetschef har du budget- personal- och arbetsmiljöansvar för din enhet som består av knappt tjugo medarbetare fördelade på team med teamledare. Du rapporterar till chefen för planeringsavdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. I ledningsgruppen bidrar du till att leda och utveckla avdelningen och de centrala processerna med helhetssyn och samspel så att avdelningen uppnår sina verksamhetsmål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bred erfarenhet av att arbeta med och leda projekt och/eller uppdrag inom statistik eller analys. Du har erfarenhet av att leda utveckling av arbetssätt och av att leda medarbetare med goda resultat. Du behöver ha en akademisk utbildning med inriktning mot statistik, matematisk statistik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten, och god kompetens inom olika IT- system och statistiska verktyg. Erfarenhet av processorientering, effektivitets- och kvalitetsmätning, ekonometriska metoder samt goda kunskaper i SQL och BI-verktyg som Qlikview eller motsvarande är meriterande. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som ledare agerar du med helhetssyn och handlingskraft för att forma och utveckla den nya enheten. Du har mycket god analytisk förmåga och gott omdöme. Du är trygg som person och har förmåga att skapa delaktighet och ett klimat som inspirerar till samarbete, arbetsglädje och effektivitet. Eftersom du kommer att ha breda kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att skapa och utveckla förtroendefulla samarbeten. Du stimuleras av att tillgängliggöra statistik och analys på ett pedagogiskt sätt och därigenom bidra till att utveckla styrning och uppföljning av hela myndighetens verksamhet. Du leder genom mod, empati och tydlighet.

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de ledaregenskaper som krävs för att framgångsrikt kunna leda en komplex verksamhet i förändring.

Du kommer till en myndighet som driver ett kontinuerligt förändringsarbete och som präglas av nytänkande, handlingskraft och ett genuint engagemang för vår uppgift.

Välkommen till oss!

Fram till den 28 maj 2018 ser vi fram emot att ta del av din ansökan och cv på www.migrationsverket.se/jobb. Vi samarbetar med ProAstri i chefsrekryteringar och i den här rekryteringen är Karin Ivarson, vår kontaktperson.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Ospecificerad
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2018-20594
Kontakt
  • Karin Ivarson, 070-824 69 08
Publicerat 2018-05-09
Sista ansökningsdag 2018-05-28

Tilbage til Ledige stillinger