Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region syd

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker nu teamledare till tillståndsprövningsenhet 4 i Malmö. Enheten startar i september, och kommer hantera förlängningsärenden inom tillstånds- och asylprövning. Som teamledare kommer du att leda och driva utvecklingsarbete inom förlängningsärenden. Du kommer även att få möjlighet att arbeta operativt med att fatta beslut i enhetens ärenden. 

Vi erbjuder ett jobb som är viktigt på riktigt
Det händer mycket i vår omvärld och många människor söker sig till Sverige. Vi har därför behov av att stärka upp vår verksamhet med fler medarbetare som kan hjälpa till i de delar av verksamheten där behovet för tillfället är som störst. Vår verksamhet är stor och över tid kan det finnas behov av din kompetens även inom andra ärendeslag, utvecklingsmöjligheterna är således många. Oavsett var i verksamheten du kommer att arbeta så har du en betydelsefull roll i att bidra till genomförandet av vårt viktiga samhällsuppdrag. Ditt jobb hos oss är viktigt på riktigt.

Vad gör en teamledare?
Som teamledare företräder du arbetsgivaren och stödjer närmaste chef i det operativa ledningsarbetet på enheten. Det innebär att du fördelar resurser, samordnar och följer upp teamets dagliga arbete och rapporterar löpande till enhetschefen. Genom ett coachande förhållningssätt vägleder du medarbetarna i teamet.

Du leder teamet mot resultat och måluppfyllelse och säkerställer att standarder följs. Du driver arbetet med att ständigt förbättra metoder och arbetssätt. Som teamledare medverkar du till att enheten har bra förutsättningar i form av en utvecklande arbetsmiljö, rätt kompetens, rimlig arbetsbelastning, tydliga mål och en god planering. Du kommer också fatta operativa beslut i rollen som teamledare.

Vem är du?
Vi söker dig som leder och motiverar andra för att nå gemensamma mål. Du samordnar grupper, skapar engagemang och delaktighet. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare ser du helheten och tar hänsyn till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du väger snabbt och omdömesfullt samman information och fattar snabba beslut, trots begränsad information eller svåra omständigheter.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

  • Akademisk utbildning om minst 120hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning, eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
  • Erfarenhet i rollen som teamledare eller i annan ledande position i ett teambaserat arbetssätt  
  • Erfarenhet av arbete inom Migrationsverkets prövningsverksamhet 
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av rollen som beslutsfattare på Migrationsverket
  • Erfarenhet av coachande ledarskap
  • Erfarenhet av att leda i förändring
  • Erfarenhet av att arbeta processorienterat

Upplysningar
Anställningsform: tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan bli aktuellt
Arbetstider: kontorsarbetstider
Placering: Malmö
Tillträde:1 september eller enligt överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner här.

Ansökan

Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 19 juni 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-8973
Kontakt
  • Lisa Bergstrand, 010-4850937
Publicerat 2023-06-05
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Zurück zu Stellenangeboten