Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region väst

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Tillsammans gör vi skillnad

Beskrivning

Region Väst har inrättat en ny tjänst, biträdande regiondirektör, som ska bistå regiondirektören i att leda hela regionen. 

Då vi bedriver en verksamhet som påverkas av stora förändringar, inte minst mot bakgrund av nya politiska inriktningar, är det viktigt att regionen har förutsättningar och kapacitet att snabbt agera på och hantera frågor och uppdrag av strategisk karaktär. Genom att initiera, genomföra och följa upp strategiskt kvalitets-, förbättrings-, och utvecklingsarbete. 

Region Väst består idag av 37 enheter indelade i 4 sektioner samt ett regionkansli. Regionen har sin verksamhet i fyra län, Västra Götaland, Halland, Örebros län och Värmland. Vi planerar att se över vår regionala organisation vilket kan innebära att antal enheter och sektioner blir fler.

I region Väst prövas ansökningar från människor som vill arbeta, studera, bo i Sverige och från de som söker skydd. Regionen har även ansvar för mottagnings-, återvändande- och förvarsverksamhet.

Vår kultur innebär att vi värdesätter vår gemenskap och samverkan och att vi bryr oss om varandra, hur vi beter oss mot och bemöter varandra. Kulturen bygger på våra gemensamma grundläggande värden: mod, empati och tydlighet. Tillsammans utvecklar vi oss och verksamheten genom att ge alla en möjlighet att göra verklig skillnad för den goda arbetsplatsen.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en verksamhet präglad av dynamik och kontinuerlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Det primära ansvarsområdet handlar om att vara regiondirektörens förlängda arm i lednings- och styrningsfrågor, att hålla samman och driva strategiskt och övergripande arbete i nära dialog med sektionscheferna. Du stödjer regiondirektören i att utarbeta och kommunicera strategier, mål och genomförandeplan för regionen utifrån myndighetens uppdrag och övergripande mål. Du bidrar till att säkerställa att verksamhets-, ekonomiska-, arbetsmiljö-, och kvalitetsmål uppfylls samt följs upp på regionen. Som biträdande regiondirektör förväntas du att bidra till att stärka helhetsperspektivet inom regionen.

Rollen har inget direkt personalansvar men utgör ett direkt stöd till regiondirektören för att tillse att regionens chefer har rätt kompetens och förutsättningar att utföra sina respektive sektions- och enhetschefsuppdrag. Du rapporterar till regiondirektören och ingår i regionens ledningsgrupp. Vid behov kommer du även att ersätta regiondirektören vid dennes frånvaro.

Uppdraget präglas av förändringsarbete och uppbyggnad av verksamhet: aktuella utvecklingsområden berör förvarsverksamheten och regionens arbete med metod- och processutveckling. Du samarbetar med de fackliga organisationerna, verkar för en god arbetsmiljö, samarbetar både internt och externt samt kommunicerar och företrädare regionen externa sammanhang.

Kvalifikationer

Personliga kompetenser

Vi söker dig som skapar resultat genom en nära dialog och utvecklingsinriktat fokus.
Du har en personlig trygghet och en god självkännedom. Du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna och förstå, du kommunicerar budskap på ett lättbegripligt och förtroendeingivande sätt. Du har en god analytisk och strategisk förmåga, tillämpar en helhetssyn och fastnar inte i detaljer.  Du leder genom tillit och har förmåga att skapa struktur, planera och driva frågor framåt som skapar resultat och en förflyttning.

Krav för tjänsten är:

 • akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen
 • flerårig, aktuell chefserfarenhet från arbete på ledningsnivå i en större organisation med ansvar för budget, medarbetare och arbetsmiljö
 • erfarenhet av att leda genom andra chefer
 • erfarenhet av att arbeta på strategisk ledningsnivå
 • erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet i förändring och processarbete med dokumenterat goda resultat 
 • god kommunikativ förmåga och förmåga att uttrycka sig obehindrat på svenska och engelska.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer föregå beslut om anställning varför krav på svenskt medborgarskap ställs på denna tjänst.

Meriterande är:

 • god sakkunskap och kännedom om, Migrationsverkets uppdrag och verksamhet
 • god insikt om den statliga budgetprocessen och hur svensk statsförvaltning fungerar
 • erfarenhet av mediakontakter
 • kunskap om förvaltningsrätt och övrig tillämplig lagstiftning relevant för rollen

Upplysningar

 • Anställningsform: tillsvidare, (provanställning kan bli aktuellt).
 • Arbetstid: förtroendearbetstid.
 • Vi tillämpar individuell lönesättning.
 • Placeringsort: Göteborg, tjänsten inkluderar resor i landet.
 • Tillträde för befattningen: enligt överenskommelse.

Om rekryteringsprocessen: om du har frågor om tjänsten kontakta gärna Regiondirektör Sanela Ovcina 010-2037656 eller HR-Specialist Lydia Blumenfeld 010 203 41 09 

Ansökan: välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 30 maj 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-8025
Kontakt
 • Sanela Ovcina, 010-2037656
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb