Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region nord

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker processförare till förvaltningsprocessenheten i Boden. Vi söker dig som är en skicklig jurist med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en spännande juridisk miljö som präglas av ett stort och föränderligt rättsområde med en komplex lagstiftning.

Förvaltningsprocessenheten hanterar överklaganden från personer som har fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd samt prövar om det finns hinder mot att verkställa ett beslut om avvisning eller utvisning. Enheten för Migrationsverkets talan vid förhandlingar i Migrationsdomstolen i Luleå och bidrar till Migrationsverkets övergripande rättsliga kvalitet. 

Vad gör en processförare?
Som processförare är din huvudsakliga arbetsuppgift att föra Migrationsverkets talan vid domstolsprövning av utlänningsärenden, genom att skriva yttranden och delta vid muntliga förhandlingar. Du förbereder dig genom att läsa in dig på ärendet, dels vad som gäller juridiskt dels genom att ta reda på annan relevant information som kan komma att påverka ärendets utgång. Vid muntliga förhandlingar för du verkets talan och tar snabbt ställning till all information som kommer fram under förhandlingen. 

I din roll fungerar du som beslutsfattare i brådskande ärenden om verkställighetshinder som kommer in till enheten. I arbetet ingår att överpröva Polismyndighetens beslut om avvisning och återreseförbud. Som beslutfattare coachar du handläggare de som bereder ärenden inför beslut. Du kommer också att arbeta med att genomföra vissa typer av utredningar i ärenden exempelvis gällande personer som beviljats ny prövning samt arbeta i förvaltningsprocessens jourverksamhet. Arbetstempot är tidvis intensivt och du behöver ofta fatta beslut under tidspress.

Vi arbetar med teambaserat arbetssätt i en dynamisk juridisk miljö där du medverkar i rättsliga diskussioner med dina kollegor på enheten och bidrar till verkets övergripande rättsliga kvalitet. Vi erbjuder även möjlighet till delvis distansarbete. 

Vem är du?
Som person är du noggrann, kvalitetsmedveten och lägger stor vikt vid att uppsatta mål följs. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Vidare är du en lagspelare som är bra på att samarbeta och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt.

Du som söker har

  • Juristexamen
  • Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete
  • Goda kunskaper i förvaltningsrätt, sekretess och förvaltningsprocessrätt
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av arbete vid domstol eller processvana förvärvad på annat sätt
  • Erfarenhet av arbete med frågor som rör migration och utlänningslagstiftning, asyl- eller tillståndsrätt

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstid, möjlighet till delvis distansarbete finns. 
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placeringsort: Boden
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra, Förmåner och villkor - Migrationsverket

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 7 juni 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Boden
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-8021
Kontakt
  • Jakob Lindvall, 0104851939
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb