Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region nord

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker beslutsfattare till fler av våra enheter i Solna och Sundbyberg. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där ständiga förbättringar och mötet med människor står i fokus.

Vad gör en beslutsfattare?
Som beslutsfattare ger du stöd och utvecklar dina kollegor i rättslig tillämpning, sakfrågor och utredningsmetodik. Du identifierar och analyserar utvecklingsområden och tar fram förbättringsförslag. För enhetens räkning inhämtar och upprätthåller du kunskap samt bevakar standards, riktlinjer och praxis.

Du handlägger, utreder och beslutar i ärenden med stöd av lagar och förordningar. Besluten du fattar har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Du hanterar överklaganden och följer upp ärenden i samband med föredragningar för att säkerställa en hög rättslig kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att göra sekretessbedömningar inför att uppgifter lämnas ut samt att administrera akter och handlingar i ärenden. Du arbetar även med att vägleda och ge service till personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och till andra intressenter som har frågor av olika slag.

Vem är du?
Vi söker dig som har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du är tydlig och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagare. Du har en god samarbetsförmåga, kan både ge och ta emot feedback på ett konstruktivt sätt. Vidare är du noggrann och lägger stor vikt vid att leva upp till mål och kvalitetsstandarder. Du har ett starkt driv och ger både produktion och kvalitet stor betydelse i din yrkesutövning. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar självständigt upp ditt arbete. Du har också förmågan att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter och visar omdöme under tidspress.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

  • Akademisk utbildning om minst 120hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet 
  • Några års aktuell erfarenhet av att handlägga kvalificerade förvaltningsrättsliga ärenden
  • Aktuell erfarenhet av handläggning av ärenden enligt förvaltnings- och utlänningslagen
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har

  • Aktuell erfarenhet av arbete med handläggning av ärenden inom prövningsverksamheten på Migrationsverket
  • Erfarenhet av att förmedla kunskap inom rättslig tillämpning
  • Erfarenhet av coachande förhållningssätt

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstider, med möjlighet att genom överenskommelse med arbetsgivaren även arbeta viss tid hemifrån
Placering: Solna eller Sundbyberg
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner här.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 28 maj 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-8022
Kontakt
  • Sandra Grönberg, 010-4851055
  • Hayan Ismail, 010-2037928
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb