Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region nord

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Högskolepraktik vid Migrationsverket i Västerås

Är du intresserad av att göra praktik på en svensk myndighet, är nyfiken på Migrationsverket och är i slutskedet av din utbildning? Ta chansen och praktisera på Migrationsverket!

Migrationsverket söker flera högskolepraktikanter inför vårterminen 2021 med placering i Västerås. Vi ser gärna att du som söker kan praktisera en hel termin för att få en verklig chans att komma in i arbetet, vilket vi tror ger ett större värde både för dig som praktikant och för oss som arbetsgivare. Praktiken är oavlönad.

Förväntningar
Som praktikant hos oss på Migrationsverket i Västerås deltar du på lika villkor i gruppen, hjälper oss att bli bättre och utvecklas som person.

Vi förväntar oss att du bidrar till att vår verksamhet blir bättre inom något område. De underlag som du tar fram under praktiken kommer att användas både av oss och av andra aktörer i länet som vi samverkar med. Du kommer att få presentera förslag, leda diskussioner och facilitera seminarier och möten.

Du kan förvänta dig en unik inblick i Migrationsverkets uppdrag med fokus på asylprocessen och det servicearbete som bedrivs hos oss. Du kommer att gå vidare från oss med en värdefull arbetserfarenhet som du har nytta av under lång tid framåt. Vårt mål är även att du vid terminens slut ska ha utvecklats som person.

Uppgifter under praktiken
I huvudsak kommer du att tillhöra ett av våra team där du följer vårt arbete med asylsökande eller ge service i vårt nationella servicecenter. Du kommer även parallellt med arbetet vara med och bidra i utvecklingsarbetet genom att ta fram underlag, utvärdera och föreslå förbättringar i arbetssätt och processer.

Vi ingår i ett nätverk med andra myndigheter, länsstyrelse, kommuner, civilsamhälle och NGO:s som du genom oss får tillgång till. Du kommer att delta i andra aktörers verksamheter och stödja chef vid möten med andra parter. Du kan komma att arbeta tillsammans med studerande som praktiserar hos andra aktörer med olika frågeställningar. Hög aktualitet för tillfället har utvärdering och utveckling av projekt som vi driver tillsammans med andra aktörer samt hur arbetet med att stödja människor med beslut att lämna landet kan utvecklas.

Personliga kompetenser
Som person är du utåtriktad, lättsam, prestigelös och initiativstark.

Vi tror att du efter din praktik hos oss kommer att ha visat prov på mod, på konstruktivt teamarbete och på förmåga att slutföra de uppgifter du tagit dig an.

Din bakgrund och kompetens
Du är inskriven på ett svenskt universitet eller högskola och är i slutskedet av din utbildning där praktik ingår. Vi ser gärna att du studerar statsvetenskap, juridik, kommunikation, personalvetenskap, genusvetenskap, beteendevetenskap, samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Du har även goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med professionellt bemötande.

B-körkort är ett krav då du kommer resa i arbetet.

Då vi efterfrågar mycket goda skriftliga kunskaper i svenska kommer vi lägga stor vikt vid din ansökningshandling. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vi gör ett löpande urval fram till och med senast den 7 december 2020.

Vill du veta mer
Du är även välkommen att höra av dig via mail till per.karlsson@migrationsverket.se om du har frågor kring praktikplatsen.

 

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer
Publicerat 2020-10-14
Sista ansökningsdag 2020-12-07

Zurück zu Stellenangeboten