Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker nu flertalet UX-designer till digitaliserings- och utvecklingsavdelningen i Norrköping. Har du den professionella kapaciteten och personligheten vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med goda utvecklingsmöjligheter, fina kollegor och spännande utmaningar.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker UX-designers som kan skapa bra användarupplevelser för våra målgrupper, vilket i sin tur bidrar till att vi uppnår önskade effekter med utvecklings­sats­ningar. Du har fokus på det användarcentrerade arbetet och genomför aktiviteter inom området genom hela design­processen.

I dina arbetsuppgifter ingår att kartlägga, utvärdera och visualisera målgruppernas behov genom user research, skisser, prototyper, användbarhetsutvärderingar, kundresor, med mera. Utifrån kunskapen om målgruppens behov, andra krav och din designförmåga utformar du koncept, layout och detaljdesign som ligger till grund för den fortsatta utvecklingen av lösningen.

Du kommer att arbeta tillsammans med andra UX-designers och tvärfunktionella utvecklingsteam. Du kan arbeta i projektform eller annan uppdragsform. Som UX-designer på Migrationsverket är dina användare både sökande och medarbetare ur verksamheten. Därigenom blir du en viktig kugge i myndighetens verksamhetsutveckling. Det är därför viktigt att du på lämpligt sätt kan kommunicera din kunskap om målgruppers behov, dina idéer, designbeslut och design med intressenter, kollegor och team.

Personliga kompetenser

Vi vill att du är intresserad av och har förmåga att förstå andra människors utmaningar och behov och av att skapa lösningar som möter dessa. Du kan samarbeta, är kommunikativ och kan inspirera andra om UX och till empati för användarna. Du har förmåga att ta initiativ till och planera ett strukturerat UX-arbete för dig och dina kollegor, samt att driva och slutföra dina uppgifter med god kvalitet.

Krav

 • Du har en för befattningen relevant högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.
 • Du har erfarenhet av att planera, leda och genomföra intervjuer och workshops samt andra aktiviteter inom user reseach.
 • Du har kunskap i att visualisera resultaten av målgruppsarbete och behov.
 • Du har erfarenhet av skissning av gränssnitt och prototypning på olika nivåer, användbarhetsutvärderingar och detaljerad design.
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Meriter

 • Kunskap inom tjänstedesign
 • Erfarenhet av grafisk design
 • Erfarenhet av att lära ut olika UX-metoder
 • Erfarenheter av effektkartläggning
 • Kunskap om informationsmodellering
 • Kunskap om tillgänglighetsriktlinjerna WCAG

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på sebastian.dejler@randstad.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2020-02-02. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-44266
Kontakt
 • Sebastian Dejler, Rekryteringskonsult, sebastian.dejler@randstad.se
 • Anna Åberg, Enhetschef, anna.aberg@migrationsverket.se
Publicerat 2020-02-06
Sista ansökningsdag 2020-02-10

Zurück zu Stellenangeboten