Operativ verksamhet, Region öst

Vi söker migrationshandläggare med inriktning på återvändande till mottagningsenheten i Jönköping. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

Du ska ge information till sökande och besvara frågor från allmänheten och myndigheter. Du ska medverka i intern och extern information samt aktivt delta i utvecklingsarbetet på enheten. Du ska också kunna besvara frågor från allmänheten och myndigheter.

I din roll möter du och har samtal med många olika typer av personer som har ärenden hos Migrationsverket. Du har även regelbunden kontakt med andra intressenter och personer kring dessa personer. Du kommer att utföra muntliga och skriftliga utredningar samt arbeta med landrelaterad information och tillämplig lagstiftning för att kunna skriva beslut. Du kommer att arbeta i team och din beredning av ärenden sker i nära samarbete med beslutsfattare och kollegor. Huvudsakligen kommer du arbeta med frågor som rör återvändande, och hantera ärenden, samt arbeta med, människor som inte får stanna i Sverige. Du kommer därmed delge beslut om samt hålla samtal med människor kring deras återvändande. Du kommer svåra samtal med personer i utsatta situationer.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du förmågan att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.  Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.


Krav
•Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
•Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
•God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter
•Erfarenhet av professionellt bemötande
•Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
•Erfarenhet av arbete med människor i svåra situationer
•Erfarenhet av att genomföra svåra samtal 
•Utredningsvana
•Erfarenhet av arbete med krav på god service

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning samt två vikariat. ( oktober 2019-april 2020 samt ett års föräldravikariat där man räknar med tillträde kring årsskiftet 2019/2020)
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Jönköping
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 12 september 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-31283
Kontakt
  • Ulrica Ljungdahl , 010-203 7790
Publicerat 2019-09-02
Sista ansökningsdag 2019-09-27

Zurück zu Stellenangeboten