Operativ verksamhet, Region väst

Vi söker teamledare till ankomstenhet 3 i Kållered. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö där ständiga förbättringar och mötet med människor står i fokus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teamledare företräder du arbetsgivaren och stödjer närmaste chef i det operativa ledningsarbetet på enheten. Det innebär att du fördelar resurser, samordnar och följer upp teamets dagliga arbete och rapporterar löpande till enhetschefen.  Genom ett coachande förhållningssätt vägleder du medarbetarna i teamet.  Du leder teamet mot resultat och måluppfyllelse och säkerställer att standarder följs. Du driver arbetet med att ständigt förbättra metoder och arbetssätt. Som teamledare medverkar du till att enheten har bra förutsättningar i form av en utvecklande arbetsmiljö, rätt kompetens, rimlig arbetsbelastning, tydliga mål och en god planering. Enhetens ansvarsområden innefattar bl.a. receptionsarbete, boendefrågor, underrättelser vid samtal med tolk och hantering av bidragsbeslut.

Personliga kompetenser
Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet. Du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. I beslutsfattande är du snabb och du har förmågan att agera korrekt trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du visar också omdöme under tidspress.

Krav

• Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning, eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
• Erfarenhet av att leda och utveckla grupper och/eller individer
• Erfarenhet av förvaltningsrättslig ärendehantering
• God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter
• Ledarskapsutbildning
• Coachande ledarskap
• Erfarenhet av ett leanbaserat arbetssätt och/eller processledning
• Erfarenhet av att leda i förändring
• Tidigare erfarenhet av ansöknings- och/eller mottagningsverksamhet på Migrationsverket

Upplysningar
Anställningsform: vikariat t.o.m. 31 januari 2020 med möjlighet till förlängning. Arbetstider: kontorsarbetstider
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Kållered
Tillträde: 1 oktober 2019

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till tillförordnad enhetschef samt enhetens teamledare längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 25 augusti 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal, Sverige
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-28333
Kontakt
  • Tove Stenqvist, 010-4859794
  • Emma Duvinger, 010-4855470
Publicerat 2019-08-01
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Zurück zu Stellenangeboten