Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker nu interaktionsdesigner/UX-designer till Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär att vara länken mellan användarna och tekniken och bedrivs därför i nära samarbete med representanter för de användare som ska använda systemet, appen eller e-tjänsten. Arbetet bedrivs även tillsammans med kravanalytiker, IT-arkitekter, systemutvecklare, testare, projektledare och förändringsledare. Vi tycker det är viktig att tillsammans ta fram de bästa lösningarna.

I dina arbetsuppgifter ingår att kartlägga och utvärdera målgruppernas behov genom user research (intervjuer, workshops, fältstudier), skisser, prototyper, utvärderingar med mera. Baserat på denna information bidrar du till att lämpliga lösningar tas fram. En tydlig inriktning på Migrationsverket är att IT-lösningar är en del av en verksamhetsförändring, vilket bland annat innebär att målgruppens arbetssätt kan komma att förändras. Du kommer därför att samarbeta med förändringsledare med verksamhetsförändring. Utifrån detta arbete tar du fram kravspecifikationer. Du ansvarar också för att förmedla kunskap om krav och målgrupper till övriga projekt-/teammedlemmar, till exempel genom olika typer av visualiseringar.

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor där du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter där du själv strukturerar ditt angreppsätt och driver processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Krav

 • Du har en för befattningen relevant högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig
 • Erfarenhet av UX-arbete/interaktionsdesign
 • Erfarenhet av skissning, prototyping och genomförande av användbarhetsutvärdering
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras

Meriter

 • Kunskaper om tjänstedesign och visualiseringsmetoder för visualisering av målgrupper och deras behov
 • Du har kunskaper i att planera, leda och genomföra intervjuer och workshops samt andra aktiviteter för målgruppsanalys och behovsinsamling
 • Erfarenhet av grafisk design och formgivning
 • Erfarenhet av att lära ut olika UX-metoder
 • Kunskaper inom process- och begreppsmodellering
 • Kunskaper om informationsmodellering
 • Kunskaper i Scrum och Lean

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-08-18. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-26205
Kontakt
 • Amna Karadza Music, Enhetschef, amna.karadza.music@migrationsverket.se
Publicerat 2019-07-08
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Zurück zu Stellenangeboten