Operativ verksamhet, Region nord

Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Sundsvall. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. Migrationsverkets värdeord mod, empati och tydlighet är vägledande i vår vardag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. Du arbetar även med service i vår reception och vår enhetstelefon.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Besluten kan vara av både negativ och positiv karaktär för den enskilde individen. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Har ett bra förhållningssätt och ett bra myndighetsperspektiv. Ser möjligheterna i förändringar. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Krav
• Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
• Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
• God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

• Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
• Erfarenhet av professionellt bemötande
• Erfarenhet av arbete med lagen om mottagande av asylsökande (LMA)
• Erfarenhet av arbete med utredning
• Erfarenhet av arbete med krav på god service
• B-körkort

Upplysningar
Anställningsform: Vikariat av olika längd.
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Sundsvall
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 11 augusti 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-25088
Kontakt
  • Jörgen Leding, 010-485 26 85
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Zurück zu Stellenangeboten