Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region väst

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker aktivitetsansvariga förvarshandledare till förvaret i Mölndal.

Vid en försvarsenhet placeras frihetsberövade människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver finnas tillgängliga för verkställighet. En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Arbetet utgår från gällande lagstiftning där rättssäkerhet, värdighet och trygghet är viktigt.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På Migrationsverket gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Du kan läsa mer om att arbeta på förvaret här: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Jobba-pa-forvaret.html

Vad gör en aktivitetsansvarig förvarshandledare?
I rollen ingår att planera, presentera och genomföra aktiviteter med de förvarstagna personerna. Du planerar på kort och lång sikt samt ansvarar för planering av inköp och lagerhållning av produkter till aktiviteterna. Vidare ansvarar du för kontakter med NGO och planerar aktiviteter tillsammans med dessa organisationer.

Arbetet är självständigt men du samarbetar med övriga aktivitetsansvariga samt med personalen på avdelningen. Vilka aktiviteter som är möjliga begränsas i första hand av din kreativitet.

Vid behov kan även arbete på avdelningen förekomma i form av arbete med bland annat omvårdnad, bevakning, visitation och säkerhet. Du kan komma att genomför samtal med de förvarstagna vid till exempel inskrivning eller för att informera om beslut. Du uppmärksammar och hanterar eventuella särskilda behov hos de förvarstagna och håller i aktiviteter för de förvarstagna.

Vem är du?
Vi söker dig som är engagerad, initiativtagande och kreativ. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar självständigt ditt arbete.

Vidare är du en person som är duktig på att samarbete och ser andras förmågor, erfarenheter och talanger och som kan omsätta dessa till nytta i aktiviteter, såväl förvarstagna som personal.

Då verksamheten är rörlig behöver du vara trygg och stabil även vid pressade situationer samt trivas med variation ha har lätt för att anpassa dig vid ändrade omständigheter.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

 • Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska
 • Mycket god datavana, gärna med erfarenhet av att sätta ihop visuella presentationer

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer
 • Erfarenhet av planeringsarbete
 • Erfarenhet av att arbete med att aktivera andra
 • Aktiv eller tidigare verksam inom sport/idrott
 • Utbildning med inriktning mot sysselsättning, aktiviteter eller idrott

Upplysningar
Anställningsform: tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas
Arbetstider: schemalagd arbetstid dag/kväll
Placering: Mölndal
Tillträde: enligt överenskommelse.
Läs om våra anställningsförmåner här: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Vart-uppdrag-och-arbete.html

Migrationsverket kommer att göra kontroller i polisens misstanke- och belastningsregister inför beslut om anställning.

Ansökan
Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 18 augusti 2024. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-9729
Kontakt
 • Mattias Grehn, 010-2035890
 • Amanda Rasmusson Fairbanks, 010-2034668
 • Thomas Mårtensson, 010-4857963
Publicerat 2024-07-02
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb