Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region syd

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker beslutsfattare till medborgarskapsprövningen i Norrköping. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där ständiga förbättringar och mötet med människor står i fokus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som beslutsfattare ger du stöd och utvecklar dina kollegor i rättslig tillämpning, sakfrågor och utredningsmetodik. Du identifierar och analyserar utvecklingsområden och tar fram förbättringsförslag. För enhetens räkning inhämtar och upprätthåller du kunskap samt bevakar standards, riktlinjer och praxis.

Du handlägger, utreder och beslutar i ärenden med stöd av lagar och förordningar. Besluten du fattar har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Du hanterar överklaganden och följer upp ärenden i samband med föredragningar för att säkerställa en hög rättslig kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att göra sekretessbedömningar inför att uppgifter lämnas ut samt att administrera akter och handlingar i ärenden. Du arbetar även med att vägleda och ge service till personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och till andra intressenter som har frågor av olika slag.

I din roll kommunicerar du med såväl med andra delar av Migrationsverket som med allmänheten, ombud, journalister och andra myndigheter. Du representerar enheten vid möten inom Migrationsverket.

Personliga kompetenser
Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Du arbetar bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Visa omdöme under tidspress. Du har mod att agera efter din egen övertygelse. Vidare är du självgående och ansvar för din uppgift.

Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Krav

 • Akademisk utbildning om minst 120hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan akademisk utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet
 • Några års aktuell erfarenhet av att handlägga kvalificerade förvaltningsrättsliga ärenden
 • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Svenskt medborgarskap

Meriter

 • Erfarenhet av att förmedla kunskap inom rättslig tillämpning
 • Erfarenhet av medborgarskaps, förvaltnings- och utlänningslagen
 • Erfarenhet av arbete med offentlighets- och sekretesslagen
 • Erfarenhet av coachande förhållningssätt

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Läs om våra anställningsförmåner här.

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvariga enhetschefer längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 27 maj 2024. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-6721
Kontakt
 • Johanna Strömberg, 010-4854127
 • Mattias Vallthell, 010-4859764
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb