Migrationsverket, Huvudkontor, Planeringsavdelningen

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker en senior controller till enheten för ekonomi och verksamhetsstyrning i Stockholm, Norrköping eller Göteborg. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Vi erbjuder ett jobb som är viktigt på riktigt
På enheten för ekonomi- och verksamhetsstyrning arbetar cirka 20 seniora experter med prognos, planering, styrning och uppföljning av ekonomi och verksamhet. Enheten ansvarar för flera myndighetsövergripande processer, till exempel prognos, verksamhetsplan, budgetfördelning och budgetunderlag.

Vi arbetar teambaserat och utifrån gemensamma värderingar. Det handlar bland annat om att dela kunskap och söka samarbeten inom och utanför enheten. Vi värderar vad som skapar värde för myndigheten och har förtroende att agera inom ansvarsområdet.

Tillsammans skapar vi värde för myndigheten i hela kedjan från planering och prognos till årsredovisning och uppföljning.

Ditt jobb hos oss är viktigt på riktigt.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av det team om som arbetar med myndighetens övergripande planeringsårshjul. Tillsammans med verksamhetsexperter och ekonomer på enheten kommer du att vara delaktig i arbetet med att ta fram myndighetens budgetunderlag, verksamhetsplan, planeringsförutsättningar, årsredovisning, prognos och uppföljning.

Du bidrar med ekonomiska analyser och beräkningar med fokus på effektivt nyttjande av myndighetens budgetmedel. Det är viktigt att du har ett intresse eller erfarenhet av arbete kopplat till finansiering, utveckling och uppföljning av utvecklingsarbete (system och projekt) då det är ett utvecklingsområde på enheten.

Vem är du?
Vi söker en senior controller med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och sammanhang. Vi värdesätter samarbete och ett intresse för både ekonomi och verksamhet då vi löser många arbetsuppgifter tillsammans.

Vi söker en person som har lätt för att anpassa sig till nya förutsättningar och uppdrag. Du är prestigelös, strukturerad och tycker det är roligt att jobba med förbättringar och nya lösningar. Du är en noggrann person som inte låser in dig i detaljer utan kan lyfta blicken till ett mer övergripande perspektiv. Du ska även känna dig bekväm i att under vissa perioder kunna arbeta under tidspress och hålla korta deadlines.

Du har god förmåga att lyssna och kommunicera med andra och det är naturligt för dig att kommunicera komplexa frågor på ett enkelt och förståeligt sätt. Du tar ansvar för ditt område såväl som enhetens och kan självständigt värdera och prioritera vad som skapar värde för myndigheten.

Du som söker har

  • Akademisk utbildning om minst 180hp med ekonomisk inriktning eller annan akademisk utbildning om minst 180hp i kombination med för rollen aktuell och relevant erfarenhet
  • Aktuell erfarenhet av arbete med ekonomi och i ekonomisystem
  • God kommunikativ förmåga och uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har

  • Aktuell erfarenhet av strategiskt analysarbete inom statlig verksamhet
  • Erfarenhet och intresse av finansiering, dataanalys, utveckling av verksamhetsdata eller utveckling av ekonomisystem
  • Erfarenhet av arbete i större och mer komplexa organisationer.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstider
Placering: Stockholm, Norrköping eller Göteborg
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Läs om våra anställningsförmåner Vårt uppdrag och arbete - Migrationsverket

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 27 maj 2024. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping, Stockholm eller Göteborg
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-6729
Kontakt
  • Anders Eliasson, 010-2034203
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb