Migrationsverket, Myndighetsstaben

Har du erfarenhet av att arbeta med förvaltningsrättsliga frågor inom statlig verksamhet och ett stort samhällsengagemang? Är du bra på att sätta dig in i komplexa frågor, att se helheten och är du samtidigt en relationsskapare? Vi erbjuder en ansvarsfull roll som ger möjlighet till utmanande och ansvarsfull karriärsutveckling i en miljö som präglas av fokus på tillitsbaserat arbetssätt, samarbete och respekt för människan.

Migrationsverket är i ett spännande utvecklingsskede där du kommer att ha möjlighet att bidra med din kompetens och dina initiativ, och samtidigt själv utvecklas. Du kommer att arbeta med frågor som påverkar många medarbetare och som bidrar till att vidareutveckla Migrationsverket.

Du är en del av myndighetsstaben där vi jobbar tätt ihop och har roligt, men också ställer höga krav på att det vi levererar och driver leder till förändring som gör skillnad.

Du är placerad vid vårt kontor i Norrköping.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du bidrar aktivt till utvecklingen av en modern och effektiv förvaltning bl.a. genom att bereda och koordinera myndighetens styrande dokument. Du upprättar underlag till verksledningen i strategiska frågor, samt ansvarar för kvalitetssäkring, beredning och föredragning av ärenden som ska beslutas av generaldirektören och/eller överdirektören.

I rollen ingår att delta i myndighetens strategiska utvecklingsarbete och ge stöd till verksamheten i övergripande frågeställningar.

Som särskild rådgivare kan det också vara aktuellt att samordna underlag till, och att ha dialog med regeringskansliet och andra myndigheter och externa aktörer i myndighetsövergripande frågor.

 

Personliga kompetenser
Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt och vänligt bemötande såväl internt som externt, Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står självklart för Migrationsverkets värdegrund; mod, tydlighet och empati.

Som medarbetare på myndighetsstaben behöver du ha kunskap i, och intresse för offentligrättsliga frågor. Många aktiviteter pågår parallellt och tempot är stundtals högt vilket innebär att du behöver ha god förmåga att både prioritera och kommunicera.

Arbetet ställer höga krav på din samarbetsförmåga, din integritet och din förmåga att beskriva komplexa frågor på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt - vidare arbetar du strukturerat och noggrant med hög analytisk förmåga och med en helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina erfarenheter

Krav:

 • Akademisk utbildning med juridisk inriktning, eller annan utbildning som bedöms relevant i kombination med för rollen relevant erfarenhet.
 • God kunskap inom det förvaltningsrättsliga området.
 • Erfarenhet av arbete inom statlig förvaltning.
 • Mycket god kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift samt behärskar engelska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att utarbeta beslutsunderlag.
 • Erfarenhet av att skriva styrdokument.
 • Erfarenhet av att arbeta inom området offentlighet och sekretess.
 • Erfarenhet av att hantera komplexa ärenden.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete i en större organisation.


Upplysningar

 • Din placering är vid huvudkontoret i Norrköping.
 • Tillträde: snarast enligt överenskommelse.
 • Anställningsform: tillsvidare.
 • Omfattning: heltid.
 • Arbetstider: kontorsarbetstid med flex alternativt förtroendearbetstid enligt överenskommelse.
 • Vi tillämpar individuell lönesättning.
 • Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

 

Vill du veta mer

Vid frågor är du välkommen att kontakta: Maria Melchersson, chef myndighetsstaben, 010-20 34 498.

Ansökan

Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-17107
Kontakt
 • Maria Melchersson, 010-2034498
Publicerat 2021-09-02
Sista ansökningsdag 2021-09-16

返回职位空缺页面