Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region nord

Är du intresserad av att göra praktik på en svensk myndighet, är nyfiken på Migrationsverket och är i slutskedet av din utbildning? Ta chansen och praktisera på Migrationsverkets Mottagningsenhet och det Nationella servicecentret i Västerås!

Migrationsverket Mottagningsenhet i Västerås söker flera högskolepraktikanter inför höstterminen 2021. Vi ser gärna att du som söker kan praktisera en hel termin för att få en verklig chans att komma in i arbetet, vilket vi tror ger ett större värde både för dig som praktikant och för oss som arbetsgivare. Praktiken är oavlönad.

OBS! Den pågående pandemin och smittskyddshänsyn kan påverka utformningen av praktiken. 

Förväntningar

Som praktikant hos oss på Migrationsverket i Västerås deltar du på lika villkor i gruppen, hjälper oss att bli bättre och utvecklas som person.

Vi förväntar oss att du bidrar till att vår verksamhet blir bättre inom något område. De underlag som du tar fram under praktiken kommer att användas både av oss och av andra aktörer i länet som vi samverkar med. Du kommer att få presentera förslag, leda diskussioner och facilitera seminarier och möten.

Du kan förvänta dig en unik inblick i Migrationsverkets uppdrag med fokus på asylprocessen och det servicearbete som bedrivs hos oss. Du kommer att gå vidare från oss med en värdefull arbetserfarenhet som du har nytta av under lång tid framåt. Vårt mål är även att du vid terminens slut ska ha utvecklats som person.

Uppgifter under praktiken

I huvudsak kommer du att tillhöra ett av våra team där du följer vårt arbete med asylsökande eller ge service i vårt nationella servicecenter. Du kommer även parallellt med arbetet vara med och bidra i utvecklingsarbetet genom att ta fram underlag, utvärdera och föreslå förbättringar i arbetssätt och processer.

Vi ingår i ett nätverk med andra myndigheter, länsstyrelse, kommuner, civilsamhälle och NGO:s som du genom oss får tillgång till. Du kommer att delta i andra aktörers verksamheter och stödja chef vid möten med andra parter. Du kan komma att arbeta tillsammans med studerande som praktiserar hos andra aktörer med olika frågeställningar. Hög aktualitet för tillfället har utvärdering och utveckling av projekt som vi driver tillsammans med andra aktörer samt hur arbetet med att stödja människor med beslut att lämna landet kan utvecklas. 

Personliga kompetenser

Som person leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektiv nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra och skapar engagemang och delaktighet. Du arbetar bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du strukturer själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Vidare är du målinriktad och arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och förändrar din inriktning när målen ändrar sig.

Vi tror att du efter din praktik hos oss kommer att ha visat prov på mod, på konstruktivt teamarbete och på förmåga att slutföra de uppgifter du tar dig an.

Kvalifikationskrav

  • Du är inskriven på ett svenskt universitet eller högskola och är i slutskedet av din utbildning där praktik ingår.
  • B-körkort är ett krav då du kommer resa i arbetet.
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.
  • Du har även goda kunskaper i Officepaketet.
  • Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med professionellt bemötande.
  • Då vi efterfrågar mycket goda skriftliga kunskaper i svenska kommer vi lägga stor vikt vid din ansökningshandling.

    Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vänligen inkom med din ansökan senast den 17 maj 2021. 

Med ansökan ser vi gärna att du bifogar ditt CV, ett personligt brev och dina kontaktuppgifter. När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar, likväl som ansökningar med ofullständigt CV. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetsprover. 

Du är även välkommen att höra av dig till enhetschef Per Karlsson på nummer 010-485 24 50, om du har frågor kring praktikplatsen. 

Anställningsform Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Oavlönad/studiemedelsfinansierad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 4-5 månader
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer Inget diarienummer krävs
Kontakt
  • Per Karlsson, 0104852450
Publicerat 2021-04-19
Sista ansökningsdag 2021-05-17

返回职位空缺页面