Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region nord

Vi söker processförare till förvaltningsprocessenheten i Boden. Vi söker dig som är en skicklig jurist med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en spännande juridisk miljö som präglas av ett stort och föränderligt rättsområde med en komplex lagstiftning.

Förvaltningsprocessenheten hanterar överklaganden från personer som har fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd samt prövar om det finns hinder mot att verkställa ett beslut om avvisning eller utvisning. Enheten för Migrationsverkets talan vid förhandlingar i domstol och bidrar till Migrationsverkets övergripande rättsliga kvalitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som processförare är din huvudsakliga arbetsuppgift att föra Migrationsverkets talan vid domstolsprövning av utlänningsärenden, genom att skriva yttranden och delta vid muntliga förhandlingar. Du förbereder dig genom att läsa in dig på ärendet, dels vad som gäller juridiskt dels genom att ta reda på annan relevant information som kan komma att påverka ärendets utgång. Vid muntliga förhandlingar för du verkets talan och tar snabbt ställning till all information som kommer fram under förhandlingen.

I din roll fungerar du som beslutsfattare i brådskande ärenden om verkställighetshinder som kommer in till enheten. I arbetet ingår att överpröva Polismyndighetens beslut om avvisning och återreseförbud. Som beslutfattare coachar du handläggare som bereder ärenden inför beslut. Du kommer också att arbeta med att genomföra vissa typer av utredningar i ärenden exempelvis gällande personer som beviljats ny prövning. Arbetstempot är tidvis intensivt och du behöver ofta fatta beslut under tidspress.

Vi arbetar med teambaserat arbetssätt i en dynamisk juridisk miljö där du medverkar i rättsliga diskussioner med dina kollegor på enheten och bidrar till verkets övergripande rättsliga kvalitet. 

Personliga kompetenser
Som person är du noggrann, kvalitetsmedveten och lägger stor vikt vid att uppsatta mål följs. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Vidare är du en lagspelare som är bra på att samarbeta och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt

Krav

  • Juristexamen
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete
  • Erfarenhet av arbete vid domstol eller processvana förvärvad på annat sätt.
  • Goda kunskaper i förvaltningsrätt, sekretess och förvaltningsprocessrätt
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriter

  • Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom migrationsrätt
  • Erfarenhet av arbete med frågor som rör migration och utlänningslagstiftning, asyl- eller tillståndsrätt

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Resor i befattningen kan förekomma.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placeringsort: Boden
Tillträde: Sker snarast eller efter överenskommelse

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 2 maj 2021. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100*%
Ort Boden
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-8197
Kontakt
  • Jakob Lindvall, 0104851939
Publicerat 2021-04-15
Sista ansökningsdag 2021-05-02

返回职位空缺页面