Operativ verksamhet, Förvar

Vi söker migrationshandläggare till förvaret i Märsta. Vid en förvarsenhet placeras frihetsberövade människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver finnas tillgängliga för verkställighet. En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Arbetet utgår från gällande lagstiftning där rättssäkerhet, värdighet och trygghet är viktigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar. Vidare så kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och  kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt.

Krav
•Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
•Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
•God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
•Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter
•Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
•Erfarenhet av professionellt bemötande
•Utredningsvana
•Erfarenhet av arbete med krav på god service
•Erfarenhet av arbetat med frihetsberövade personer

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Schemalagd arbetstid. Tjänsten är förlagd dag/kväll. Helgarbete förekommer även.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Märsta
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 27 februari 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Märsta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2020-4796
Kontakt
  • Annika Lindström, 010-4856714
Publicerat 2020-03-06
Sista ansökningsdag 2020-03-10

返回职位空缺页面