Operativ verksamhet, Region mitt

Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Borlänge. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service.  Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Påminner och följer upp. Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Krav

• Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
• Kunskap inom samt erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
• God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

• Erfarenhet av professionellt bemötande
• Utredningsvana
• Erfarenhet av arbete med krav på god service

Upplysningar
Anställningsform: Vikariat till och med 2019-12-31
Arbetstider: Kontorsarbetstid, heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Borlänge
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten kontakta enhetschef Kristina Pamryd Karlsson 010-485 27 60 eller teamledare Susanne Martinsson 010-203 71 06.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 4 augusti 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borlänge
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-25174
Publicerat 2019-07-15
Sista ansökningsdag 2019-08-04

返回职位空缺页面