Operativ verksamhet, Region väst

Vi söker handläggare till asyl- och tillståndsenheterna i Göteborg. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I arbetet ingår att utreda, handlägga, föredra och fatta beslut i enlighet med utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning. Du kommer att utföra muntliga och skriftliga utredningar samt arbeta med landrelaterad information och tillämplig lagstiftning för att kunna skriva beslut. Du ansvarar även för ärenderelaterad administration. Du kommer att arbeta i team och din beredning av ärenden sker i nära samarbete med beslutsfattare. Du ska vidare ge information till sökande och besvara frågor från allmänheten, myndigheter och andra samarbetspartners, samt i vissa fall underrätta om beslut. Du ska medverka i intern och extern information samt aktivt delta i utvecklingsarbetet på enheten.

Personliga kompetenser
Du ska ha god samarbetsförmåga och förhåller dig lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du har lätta att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningsätt. Du är även strukturerad och duktig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut samt kommunicerar på ett tydligt och smidigt sätt. Vidare har du god förmåga att tillgodogöra dig information muntligt och skriftligt (t ex lagar,föreskrifter).

Krav

  • Akademisk utbildning med juridisk-, samhällsvetenskaplig-, eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen.
  • Goda kunskaper i Officepaketet.
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriter

  • Erfarenhet av professionellt bemötande av människor i utsatta situationer.
  • Kunskaper i intervju- och samtalsmetodik.
  • Kunskaper inom tillämplig lagstiftning som förvaltningsrätt och utlänningslagen.

Upplysningar
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom 2020-01-31
Arbetstider: Kontorsarbetstid, heltid.
Vi tillämpar individuell lönesättning
Placering: Göteborg, Kållered
Tillträde: snarast

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du enhetschef Leif Andersson, 010-485 76 75 eller enhetschef Gitte Ljunggren 010-485 13 19


Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 19 maj 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-17595
Publicerat 2019-05-02
Sista ansökningsdag 2019-05-29

返回职位空缺页面