Operativ verksamhet, Region öst

Vi söker migrationshandläggare till Arbetstillståndsenheten i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar. Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
I arbetet ingår att utreda, handlägga, föredra och fatta beslut i enlighet med utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning. Du kommer huvudsakligen utföra utredningar samt arbeta med tillämplig lagstiftning för att kunna skriva beslut. Du utför även ärenderelaterad administration. Du kommer att arbeta i team där du samarbetar med enhetens beslutsfattare. Du ska vidare ge information till sökande och besvara frågor från allmänheten och myndigheter. Du ska medverka i intern och extern information samt aktivt delta i utvecklingsarbetet på enheten. Du ska kunna besvara frågor från allmänheten och myndigheten. 

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.
En matchande kandidat är en lagspelare som har ett sunt och öppet förhållningssätt gentemot sina kollegor dvs. hjälper till där det behövs och drar inte gränser mellan vad som är ditt och mitt.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med juridisk-, samhällsvetenskaplig-, eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete. Har du erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden är detta meriterande liksom arbete med krav på god service. Det är även meriterande med erfarenhet av professionellt bemötande. Vidare är det meriterande med kunskaper inom tillämplig lagstiftning som utlänningslagen och förvaltningsrätt. 
Du har goda kunskaper i Officepaketet. Du har även god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du har intresse och motivation för tjänsten.

Personliga kompetenser
Du är samarbetsorienterad och relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Vidare styrs du av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och håller tidsramar. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Vidare har du god förmåga att tillgodogöra dig information muntligt och skriftligt(t ex lagar, föreskrifter) samt att producera egna dokument av hög kvalitet. 

Upplysningar
Anställningsform: Visstidsanställning samt provanställning med tillsvidareanställning.
Arbetstider: Kontorstider med möjlighet till flextid. 
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 18 juli 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1a september eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-26402
Kontakt
  • Ida Hagstein, ida.hagstein@studentconsulting.com
Publicerat 2019-07-09
Sista ansökningsdag 2019-07-18

返回职位空缺页面