Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker nu medarbetare till Second Line till Supportenheten på Migrationsverket i Norrköping. På Supportenheten arbetar cirka 20 medarbetare varav 7 ingår i Second Line-teamet. Medarbetarna i teamet har olika bakgrunder och kompetenser och hjälps tillsammans åt att lösa ärenden som når Second Line. Du får jobba självständigt med stort ansvar där sin insats både betyder något och värdesätts, samtidigt finns utrymme för samarbete och kunskapsutbyte!

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På Migrationsverket gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Supportenheten är en del av Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen och tillsammans med personal på övriga enheter arbetar vi med en helhetssyn kring IT-drift och support. Vår primära arbetsuppgift är att ge verksamheten support i deras arbete. Tillsammans med andra enheter arbetar vi även aktivt med att förbättra Migrationsverkets IT-infrastruktur och IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

På Second Line jobbar du med att felsöka och lösa problem som uppstår i våra egenutvecklade system. Ärendena kommer in till teamet genom Servicedesk som eskalerar mer svårlösta incidenter till Second Line. Felsökningen utförs bland annat genom att felsöka i verksamhetssystemen, göra uppslag i databaser och läsa felloggar via logghanteringssystem. Rättelser genomförs frekvent direkt i databasen vilket kräver insikt i hur en relationsdatabas fungerar. Arbetet kräver också god samarbetsförmåga då arbetsuppgifterna ofta kräver gränsöverskridande kunskaper.

Andra typer av ärenden som också hanteras inom Second Line är att på begäran göra informationsuttag från databasen samt administrera texter och koder som används i våra verksamhetssystem. Arbetsuppgifterna varierar och du kommer lära dig att hantera flera olika typer av ärenden beroende på applikation och IT-plattform. Det är därför viktigt att du har en bred baskunskap inom IT och har lätt för att tillgodogöra dig nya arbetssätt. Gillar du utmaningar och varierande arbetsuppgifter är detta jobbet för dig.

Personliga kompetenser

Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är serviceinriktad och värdesätter att lösa problem tillsammans med dina kollegor. Vidare är du även flexibel och anpassar dig till rådande omständigheter samt ser möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter samt uppnår resultat.

Krav

  • Du har en för befattningen relevant högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskap förvärvad genom relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av arbete inom IT-support
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras

Meriter

  • Goda kunskaper inom SQL
  • Erfarenhet av felsökning inom mjukvara
  • Erfarenhet från Migrationsverkets verksamhet

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-05-19. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-16833
Kontakt
  • Andreas Åberg, Enhetschef, 010-485 40 28
Publicerat 2019-04-26
Sista ansökningsdag 2019-05-19

返回职位空缺页面